Sa oled siin

Uudised

16.01.2013

Balti andmekaitsjad viisid läbi ühisjärelevalve Radisson Blu hotellides

Eesti, Läti ja Leedu isikuandmete kaitse järelevalveasutused viisid läbi ühise järelevalve Balti riikide Radisson Blu Hotel kaubamärki kasutavas üheksas hotellis. Ühisjärelevalve käigus kontrolliti klientide ja töötajate isikuandmete töötlemise vastavust seadustele. Olukord on üldjoontes nõuetele...
08.01.2013

AKI ja TÜ Eetikakeskuse pressiteade: Tallinnas arutletakse privaatsuse ja andmekaitsega seotud probleeme

 9.-10. jaanuaril Tallinnas Rahvusooper Estonias toimuval konverentsil käsitletakse privaatsuse ja andmekaitse eri aspekte ja probleeme. „Isikuandmete töötlemine on inimeste elus üha olulisemal kohal - me puutume sellega igapäevaselt kokku nii töö- kui ka eraelus. Andmekaitse probleem on eriti...
08.01.2013

AKI ja TÜ Eetikakeskuse pressiteade: Tallinnas arutletakse privaatsuse ja andmekaitsega seotud probleeme

9.-10. jaanuaril Tallinnas Rahvusooper Estonias toimuval konverentsil käsitletakse privaatsuse ja andmekaitse eri aspekte ja probleeme. „Isikuandmete töötlemine on inimeste elus üha olulisemal kohal - me puutume sellega igapäevaselt kokku nii töö- kui ka eraelus. Andmekaitse probleem on eriti...
03.01.2013

Andmekaitse Inspektsioon otsib oma meeskonda infotehnoloogia-nõunikku

Inspektsioon edendab ja kaitseb eraelu puutumatust ning avaliku teabe kättesaadavust. Meie töös põimuvad õigusteadus ja infotehnoloogia, samuti siseriiklik ja rahvusvaheline tegevus. Ametikoha põhiülesanded: analüüsida infotehnoloogia mõju privaatsusele ja avaliku teabe...
07.12.2012

Konverents privaatsuse ja andmekaitse eetilistest küsimustest

Globaalsed ja lokaalsed väljakutsed Rahvusooper Estonia, Estonia pst 4, Tallinn 9.–10. jaanuar 2013   Konverentsi korraldavad Tartu Ülikooli eetikakeskus ja Andmekaitse Inspektsioon. Konverentsi toetavad Justiitsministeerium ning Haridus- ja Teadusministeerium...
06.12.2012

Andmekaitse Inspektsioon seiras elektrimüüjate kodulehtedel klientide tuvastamise usaldusväärsust

Eile tegi Andmekaitse Inspektsioon kiirseire 7 elektrimüüja kodulehel, kontrollimaks kliendiandmete töötlemise turvalisust. Seire näitas, et kõikide elektrituru hinnapaketid avanud ettevõtete kodulehtede iseteeninduskeskkondades kasutatakse isikute tuvastamiseks ID-kaarti või pangalinki. Ühe...
06.12.2012

Andmekaitse Inspektsioon seiras elektrimüüjate kodulehtedel klientide tuvastamise usaldusväärsust

Eile tegi Andmekaitse Inspektsioon kiirseire 7 elektrimüüja kodulehel, kontrollimaks kliendiandmete töötlemise turvalisust. Seire näitas, et kõikide elektrituru hinnapaketid avanud ettevõtete kodulehtede iseteeninduskeskkondades kasutatakse isikute tuvastamiseks ID-kaarti või pangalinki. Ühe...
30.11.2012

Andmekaitse Inspektsioon lõpetas tallinlaste maamaksu vabastusega seotud andmete lekke uurimise

Andmekaitse Inspektsioon uuris Tallinna linnas maamaksu vabastuse saanud inimeste isikuandmete Internetti lekkimise asjaolusid. Inspektsioon leidis, et AS Andmevara ei olnud täielikult rakendanud turvameetmeid, mis oleksid taganud isikuandmete kaitse. Halbade tehniliste asjaolude kokkulangemisel...
30.11.2012

Andmekaitse Inspektsioon lõpetas tallinlaste maamaksu vabastusega seotud andmete lekke uurimise

Andmekaitse Inspektsioon uuris Tallinna linnas maamaksu vabastuse saanud inimeste isikuandmete Internetti lekkimise asjaolusid. Inspektsioon leidis, et AS Andmevara ei olnud täielikult rakendanud turvameetmeid, mis oleksid taganud isikuandmete kaitse. Halbade tehniliste asjaolude kokkulangemisel...
28.11.2012

Andmekaitse Inspektsioon seiras võlaandmete avaldamist Internetis

Andmekaitse Inspektsioon viis inkasso- ja krediidiinfo teenust pakkuvate ettevõtete hulgas läbi seire, kontrollides, kas eraisikutest võlglaste andmete avaldamine ettevõtte kodulehel toimub seaduslikult. Seire käigus kontrolliti kuuekümne kuue (66) ettevõtte kodulehte, millest vaid kahe ettevõtte...

Lehed