Sa oled siin

Uudised

22.11.2013

AKI soovitab tööandjatel seada sisse arvuti kasutamise reeglid

Töölepingu seadus annab tööandjale õiguse töötajat kontrollida, samuti reguleerida arvuti- ja infosüsteemide kasutust. Andmekaitse Inspektsioon andis välja juhise, kuidas seda teha nii, et samal ajal oleks tagatud töötajate privaatsus ja õigus sõnumisaladusele ka juhul, kui töötaja kasutab tööandja...
13.11.2013

Andmekaitse Inspektsioon ja Maanteeamet tõhustavad liiklusregistri andmete kasutamise kontrolli

Andmekaitse Inspektsioon ja Maanteeamet alustavad tihedamat koostööd, et tõhustada liiklusregistrisse kogutud andmete kasutamise kontrolli ja vahetada omavahel väärkasutusinfot, mille põhjal süüdlasi karistada. Koostöö eesmärk on korrastada registriandmete kasutamist kolmandate isikute poolt, kes...
05.11.2013

AKI: Lapse arvuti vajab karmimaid turvaseadeid

Vilunud arvutikasutajad oskavad end võrgukeskkonnas kaitsta, kuid lapsed on seal nendega võrreldes palju abitumad. Lapsevanem ei saa alati arvuti juures valvata ja kõiki ohte ära hoida, küll aga on võimalik paljusid probleeme ennetada, kui karmistada veebilehitseja turvaseadeid. Lapsevanem peaks...
23.09.2013

Reedel alates kella 12.00-st oleme majast ära

Hea kodanik, Tähistame reedel 27. septembril rahvusvahelist avaliku teabe päeva ja oleme alates kella 12.00-st kogu meeskonnaga selle puhul korraldataval teabepäeval.Kohapealset vastuvõttu sel ajal ei toimu. Oma dokumendid saate saata: info@aki.ee või paberdokumendid kohale tuua aadressil Väike-...
13.09.2013

AVALIKU TEABE PÄEVA tähistamine - 27. septembril

Rahvusvahelise avaliku teabe päeva tähistamine toimub 27. septembril Meriton Grand Conference Hotellis Jakobsoni saalis Kui soovid saada osa, teata sellest enne 23. septembrit aadressil konverents@aki.ee .    
10.09.2013

UUT KODULEHEL: Facebooki rakenduste seadistamine

Lisasime lehe andmekaitse ja tehnoloogia ossa teema Facebooki rakenduste seadistamine.Tegemist on praktilise juhendiga, kuidas sättida suhtlusvõrgustiku seadistused juhul, kui inimene ei soovi, et Facebook edastab andmed teistele interneti lehekülgedele. Põhjus, miks selline juhend sai loodud,...
06.09.2013

Andmekaitse inspektsiooni juhina jätkab ilmselt Viljar Peep

Andmekaitse inspektsiooni peadirektorina jätkab tõenäoliselt ka uuel ametiajal Viljar Peep, kes on asutust juhtinud juba viis aastat. Valitsus nimetas Peebu andmekaitse inspektsiooni peadirektoriks 2008. aasta sügisel ning tema viis aastat kestev ametiaeg lõpeb tänavu 30. septembril. Inspektsiooni...
29.08.2013

Laste terviseandmed

Täna kajastati mitmes ajakirjandusväljaandes juhtumit, kus lasteaiale ei antud teada lapse epilepsiahaigusest. Ekslikult peeti probleemiks isikuandmete kaitse seadust, mis takistavat laste terviseinfo liikumist koolidesse-lasteaedadesse. On tõsi, et terviseandmed on tundlik teave ja selle liikumine...
26.08.2013

UUT KODULEHEL: Teatis sideettevõtjale isikuandmetega seotud rikkumise kohta

25. augustil jõustub Euroopa Komisjoni määrus meetmete kohta, mille kohaselt on üldkasutatava elektroonilise sideteenuse osutajal kohustus teavitada pädevat riigiasutust isikuandmetega seotud rikkumisest. Eestis on selleks riigiasutuseks Andmekaitse Inspektsioon, kellele tuleb hiljemalt 24 tundi...
21.08.2013

Andmekaitseasutuste töörühm pöördus Euroopa Komisjoni poole, et selgitataks Ameerika Ühendriikide poolset isikuandmete kogumist

Euroopa andmekaitseasutuste töörühm Artikkel 29 pöördus Euroopa Komisjoni asepresident Vivien Redingi poole seotult Ameerika Ühendriikide poolse isikuandmete kogumisega. Töörühm väljendab vajadust tuua ametlikul tasandil selgust internetiliikluse jälgimise teemasse. Kirjas väljendatakse, et...

Lehed