Uudiste arhiiv

PrintPDF Jaga

Allolevalt uudised kuupäevalises järjestuses.

Kolmapäev, 27. Märts 2019 - 11:45

Mõjuhinnang on nagu alustava ettevõtte SWOT analüüs, aga seda viiakse läbi isikuandmete töötlemise spektris, et maandada kõikvõimalikud isikuandmetele rakenduvad ohud ning riskid inimeste privaatsusele digimaailmas.

Vaatamata sellele, et teatavatel juhtudel tuleb...

Esmaspäev, 18. Märts 2019 - 9:11

Kõik tööandjad, kelle tegevuse üheks vundamendikiviks on kliendiandmebaas ning kes tahavad olla kindlad klientide isikuandmete sihipärases kasutamises, peavad täitma andmekaitse - ja turvanõudeid. Esmalt tuleb töötajad informeerida, kuidas ja milleks võib kliendiandmeid kasutada. Selleks...

Reede, 15. Märts 2019 - 14:51

Andmekaitse Inspektsiooni eesmärk on aidata kujundada ühiskonda, kus väärtustatakse üksikisiku õigust eraelule ja riigi tegevuse läbipaistvust. Seetõttu tegeleme igapäevaselt nii infotehnoloogiliste kui õigusalaste küsimustega.  Lisaks on andmekaitse valdkonnas huvitavad ajad – möödunud aastal...

Esmaspäev, 4. Märts 2019 - 11:30

Andmekaitse Inspektsiooni eesmärk on aidata kujundada ühiskonda, kus väärtustatakse üksikisiku õigust eraelule ja riigi tegevuse läbipaistvust. Seetõttu tegeleme igapäevaselt nii infotehnoloogiliste kui õigusalaste küsimustega.  Lisaks on andmekaitse valdkonnas huvitavad ajad – möödunud aastal...

Teisipäev, 26. Veebruar 2019 - 13:32

15.märtsist 2019 kahtima hakkav isikuandmete kaitse seaduse rakendamise seadus näeb ette Euroopa Liidu isikuandmete kaitse üldmääruse ja...

Teisipäev, 26. Veebruar 2019 - 10:20

Kui ma küsin asutuselt teabenõude korras teavet, aga saan vastuseks, et dokumendile puudub ligipääs sellele seatud juurdepääsupiirangu tõttu, siis kas ma ei saagi teavet?

Kõigepealt tasub kahte asja meeles pidada. Esiteks, kõik avalike ülesannete täitmisega seotud...

Esmaspäev, 18. Veebruar 2019 - 11:15

Juhul, kui Ühendkuningriik lahkub Euroopa Liidust kokkuleppeta, muutub ta alates 30. märtsist kell 01.00 (Eesti aja järgi) mittepiisava andmekaitsetasemega riigiks. Isikuandmete eksportija jaoks tähendab see täiendavate kaitsemeetmete kasutusele võtmist, et kaitsta Ühendkuningriiki edastatud...

Esmaspäev, 4. Veebruar 2019 - 13:03

Andmekaitse Inspektsioon soovitab suhtuda kriitiliselt mitteametlikesse väljaütlemistesse seoses isikuandmete kaitse üldmäärusest tulevate keelamistega. Kahjuks on sellel teemal levimas väärinfot, mis külvab asjatult paanikat. Andmetöötluspõhimõtted ja sellest tulenevad nõuded pole...

Esmaspäev, 28. Jaanuar 2019 - 11:14

Täna, 28. jaanuaril on ülemaailmne isikuandmete kaitse päev, mispuhul jagame soovitusi, kuidas nutiseadmed ebavajalikust puhastada, et oma privaatsust veelgi enam kaitsta.

❗️Kustuta oma arvutis allalaaditud failide kausta sisu. Sinna salvestuvad kõik failid, mida oled näiteks internetist...

Teisipäev, 22. Jaanuar 2019 - 10:35

Andmekaitse Inspektsiooni infotelefoni 2018. aasta kõnede hulgas oli kõige enam töösuhetega seotud küsimusi, kokku helistati 2556 korral ning võrreldes varasema aastaga kasvas kõnede arv kolmekümmend viis protsenti.

„Kõige rohkem tunti mullu huvi isikuandmete töötlemise...

Lehed


Päästa Liisa ID!
TerviseandmeteKaitsefoorum
targalt internetis bänner