Pressiteated

PrintPDF Jaga

Allolevalt pressiteated kuupäevalises järjestuses.

Teisipäev, 24. Jaanuar 2017 - 9:53

Andmekaitse Inspektsioon avaldas uue juhendi „Suurandmed ja privaatsus“, milles selgitatakse suurandmete (big data) olemust...

Neljapäev, 5. Jaanuar 2017 - 9:37

Andmekaitse Inspektsioon võttis kokku 2016. aastal nõuandetelefonile tehtud kõned. Kokkuvõttest selgus, et võrreldes eelmiste aastatega on sagenenud küsimused  isikuandmete avalikustamise kohta internetis, samuti küsitakse üha tihemini nõu ka salvestusseadmete kasutamise kohta....

Teisipäev, 29. November 2016 - 9:37

Andmekaitse Inspektsiooni ja Tarbijakaitseameti ühisseire tulemustest selgus, et paljud rakendused küsivad ligipääsu rohkematele isikuandmetele, kui kasutamiseks tegelikult tarvis on.

Andmekaitse Inspektsioon ja Tarbijakaitseamet viisid ühiselt läbi seire, mille...

Teisipäev, 8. November 2016 - 9:56

Andmekaitse Inspektsiooni poole on viimasel ajal pöördunud metsaomanikud, kes on mures oma kontaktandmete konfidentsiaalsuse pärast. Nimelt kimbutavad...

Neljapäev, 13. Oktoober 2016 - 12:10

Andmekaitse Inspektsioon avalikustas täna ministeeriumide, maavalitsuste ja valitsusasutuste dokumendiregistrite ja personalidokumentide avalikustamise seire tulemused ning tunnustas läbipaistvama tegevusega asutusi. Parimaks osutusid  Saare maavalitsus ja Riigiprokuratuur....

Neljapäev, 22. September 2016 - 10:05

Rahvusvahelise seire käigus selgus, et kuus kümnest värkvõrgu ehk asjade interneti seadmeid pakkuvast ettevõttest ei selgita klientidele piisava põhjalikkusega, kuidas nende isikuandmeid kasutatakse.

Seires, mille viisid läbi 25 andmekaitseasutust üle maailma,...

Kolmapäev, 7. September 2016 - 16:01

Õppeaasta alguses on taas päevakorrale kerkinud õpilaste nimekirjade avaldamise küsimus – kas, kus ja mille alusel õpilaste nimekirju avaldada tohib. Seoses suurenenud huviga pidas Andmekaitse Inspektsioon vajalikuks täpsustada 2008. aastal kehtestatud õpilaste ja vilistlaste nimekirjade...

Teisipäev, 16. August 2016 - 16:31

Andmekaitse Inspektsioon viis teises kvartalis läbi omaalgatusliku kaubanduskeskuste seire. Seire eesmärk oli saada ülevaade isikuandmete töötlemise olukorrast avaliku WiFi teenuse osutamisel kaubanduskeskuste külastajatele.

Seire käigus uuris inspektsioon üheksalt...

Neljapäev, 14. Juuli 2016 - 13:07

Euroopa Komisjon võttis 12. juulil vastu uue ELi-USA andmekaitseraamistiku Privacy Shield. Uue raamistiku eesmärgiks on ühelt poolt tugevdada isikuandmete kaitset andmete edastamisel Euroopa Liidust Ameerika Ühendriikidesse, teiselt poolt lihtsustab see leppega liituvate ettevõtete jaoks...

Esmaspäev, 11. Juuli 2016 - 10:14

Andmekaitse Inspektsioon võttis kokku aasta esimeses pooles nõuandetelefonile tehtud kõned. Kokkuvõttest selgus, et võrreldes eelnevate perioodidega on küsimused isikuandmete avalikustamise kohta internetis ja meedias sagenenud ning üha tihemini küsitakse nõu ka salvestusseadmete...

Lehed


Päästa Liisa ID!
TerviseandmeteKaitsefoorum
targalt internetis bänner